Contact Us

Test Your St. Patty’s Day Smarts!

Photo by Monica Dodge

Test your knowledge of St. Patrick’s Day (facts) with this challenging St. Patrick’s Day trivia quiz courtesy of Yahoo.com. There are a total of 12 trivia questions. Answers to the St. Patrick’s Day fact trivia can be found at the end of the quiz.

1. St. Patrick’s Day originated from which European country.
a) Great Britain b) Scotland c) Ireland d) France e) Italy

2. St. Patrick’s Day is observed in the month of
a) February b) March c) April d) May e) None of the above

3. What symbol is inherently associated with St. Patrick’s Day?
a) The Leprechaun b) A harp c) Triskele d) The Claddagh e) Shamrock

4. The longest-running St. Patrick’s Day parade in the United States takes place in which city.
a) New York City b) Chicago c) Boston d) Philadelphia e) Buffalo (NY)

5. Who was St. Patrick (the person the holiday was named after)?
a) An Irish revolutionary b) A popular Irish president c) The patron saint of Ireland d) A Christian martyr e) A mythical figure

6. What year did St. Patrick’s Day officially become a national holiday in Ireland?
a) 1903 b) 1913 c) 1923 d) 1893 e) 1793

7. The color that is most identified with St. Patrick’s Day is
a) Green b) Red c) Blue d) Purple e) White

8. St. Patrick’s Day was previously known as
a) Green Day b) Irish Day c) Ireland’s Independence Day d) St. Paddy’s Day e) No other name

9. Saint Patrick was known for performing which of these acts.
a) Drive away demons b) Banish dangerous animals c) Revive the dead

10. The traditional food of St. Patrick’s Day is
a) Cabbage b) Corned beef c) Irish stew d) Potato pancake e) a and b

11. The largest St. Patrick’s Day parade is held in which American city.
a) Chicago b) New York c) Philadelphia d) Boston e) Cleveland

12. True or False. Saint Patrick was not an Irish by birth.

Answer Key:
1)c 2)b 3)e 4)c 5)c 6)a 7)a 8)d 9)b 10)e 11)b 12)True

Classification:
Expert – more than 10 correct
Intermediate – 8 to 10 correct
Novice – less than 8 correct

More From Lite 98.7

Best of the Web

Leave a Comment

It appears that you already have an account created within our VIP network of sites on . To keep your points and personal information safe, we need to verify that it's really you. To activate your account, please confirm your password. When you have confirmed your password, you will be able to log in through Facebook on both sites.

Forgot your password?

*Please note that your points, prizes and activities will not be shared between programs within our VIP network.

It appears that you already have an account on this site associated with . To connect your existing account with your Facebook account, just click on the account activation button below. You will maintain your existing profile and VIP program points. After you do this, you will be able to always log in to http://lite987.com using your Facebook account.

*Please note that your points, prizes and activities will not be shared between programs within our VIP network.

Please fill out the information below to help us provide you a better experience.

Register on LITE 98.7 quickly by logging in with your Facebook account. It's just as secure, and no password to remember!

Not a Member? Sign Up Here.

Sign up for an account to comment, share your thoughts, and earn points to get great prizes.

Register on LITE 98.7 quickly by logging in with your Facebook account. It's just as secure, and no password to remember!